ДПС у Черкаській області інформує!

Дата: 10.11.2023 10:33
Кількість переглядів: 60

 

 

Державна податкова служба України

Головне управління

ДПС у Черкаській області

 

 

Черкащина – у трійці лідерів поміж областей України за темпами росту надходжень до місцевих бюджетів

 

Про це зазначив сьогодні в.о начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід на нараді з головами громад Черкаського та Золотоніського районів, а також за участі керівників місцевих фінансових органів.

– Головним досягненням нашої спільної роботи є те, що в умовах воєнного стану вдалось забезпечити позитивну динаміку та виконання доходів місцевих бюджетів, – зауважив Володимир Жаврід. – За 9 місяців платники Черкаської області вже перерахували до місцевих бюджетів більше 10,7 млрд грн. Якщо порівняти – у минулому році такий обсяг доходів був у середині грудня. Відтак темп росту до 9-ти місяців минулого року – 135 % і є третім серед областей України.

Керівник Головного управління також зазначив, що розписи доходів, затверджені місцевими радами, забезпечені на 102,9 %. Так, перевиконання сягає 300 млн грн.

Наразі більшість територіальних громад Черкаського та всі ТГ Золотоніського району мають позитивну динаміку та виконання. Але стабільний темп росту доходів і виконання розписів залежать від розширення бази оподаткування на місцях та залучення резервів у процесі взаємодії між органами місцевого самоврядування й податковою службою.

Додамо, що у 2022 році між податковою службою та кожною територіальною громадою області було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію. У межах нього визначені заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів по кожному напрямку.

Володимир Жаврід детально охарактеризував ситуацію по різних напрямках. Йшлося про: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, мінімальне податкове зобов’язання для фізичних осіб, плату за землю з юридичних осіб, податковий борг до місцевих бюджетів, акцизний податок з роздрібного продажу.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь